Montering af lamper

Et hjem, der mangler lys, er et hjem, der mangler liv. Og hvis du har et sæt lamper, der bare mangler en montering i loftet, så kommer Better Call Bob’s handymen gerne ud til dig for at bringe lyset ind i dit hjem.

Hos Better Call Bob er vi cyklende handymen. Hver dag har vi kunder i København og omegn, der skal have monteret deres lamper i loftet. Det gælder både dem, der hænger over spisebordet, samt i alle husets øvrige rum.

Herunder kan du læse mere om montering af lamper – og vores handyman-service generelt. Og når vi alligevel cykler forbi dig i morgen, så er det nemt for os at svinge ind forbi, og hjælpe dig hurtigt videre. Skal vi?

Lyn-guide: Sådan monterer du selv dine lamper i et lampeudtag

For mange kan det være en udfordring selv at udføre arbejde, der involverer elektricitet. Det forstår vi godt – og det er også derfor, vi tilbyder at komme ud forbi dig for at hjælpe med monteringen og ophængningen. Men hvis du alligevel selv har mod på at hænge lamperne op, så vil vi gerne vejlede dig videre.

Trin for trin-guide: Montering af lampe i lampeudtag

Her er en trin-for-trin-guide i hvordan du hænger en lampe op i et lampeudtag.

Trin 1: Sluk for relæet for at fjerne strømmen fra lampeudtaget. Test gerne øvrige strømstik i samme rum for at sikre, at strømmen er væk.

Trin 2: Tag fat i lampens ledning, og fjern ca. 5 cm. af det yderste plastiklag (du kan enten bruge en kabelsaks, en spidstang eller forsigtigt med en skarp hobbykniv).

Trin 3: Fjern ligeledes ca. 7-8 mm af plastikken på de to eller tre farvede indre ledninger, så kobbertråedene blottes. Pas på at du ikke skærer i kobbertrådene.

Trin 4: Sno kobbertråedene en smule på hver ledning – så er de til at arbejde med.

Trin 5: Fjern dækslet ved lampeudtaget. Brug evt. en flad skruetrækker eller en spids kniv for at vrikke den fri.

Under lampeudtaget kan du se nogle klemmer med betegnelsen M1, M2, N og L. Du finder også en klemme til jord – typisk markeret med en cirkel med noget, der ligner en pil.

Trin 6: Før lampens ledning gennem det aftagede dæksel, så dækslet kan føres tilbage på lampeudtaget, når du har monteret lampen.

Trin 7: Fastspænd den yderste del af ledningen under lampeudtaget med aflastningen (den hvide plastik-dims, der sidder i midten af lampeudtaget med en skrue). Aflastningen holder lampens vægt, så lampen ikke kommer til at hænge i kobbertrådene.

Trin 8: Nu skal du skrue ledningernes blottede kobbertråde fast i lampeudtagets klemmer.
– Blå ledning skal i N
– Brun ledning skal i M1
– Gul/grøn ledning skal i jord (findes kun ved metalliske lamper)

Trin 9: Test om lampen virker – tænd for relæet, og tænd for kontakten. Hvis der kommer lys i lampen sætter du blot dækslet på igen (her kan du evt. slukke for relæet en sidste gang for en sikkerheds skyld).

Voilá! Du har du ophængt og monteret din første lampe. Tillykke!

Vi hjælper dig med at ophænge og montere dine lamper

Det kan jo ikke være os alle, der er lige fiks på fingrene – eller trygge ved at arbejde med elinstallationer i hjemmet, for den sags skyld. Og hvis du gerne vil have andre til at ophænge og montere dine lamper i loftet, så kommer vores handyman gerne forbi.

Det er typisk ikke en særlig tidskrævende affære at få hængt lamper op i loftet. Når vi nu alligevel kommer forbi dig, så kan du med fordel overveje om ikke vi skal arbejde smart, og gøre det samme i flere af husets rum. Vi tager selvfølgelig selv det nødvendige værktøj med for at fuldføre monterings- og ophængningsarbejdet.

Og hvis du har andre praktiske ting i hjemmet, som du også skal bruge en handyman til, så er vi fleksible. Om det er ophængning af gardiner, montering af hylder, tilretning af døre, osv. Vi kommer med masser af erfaring i rygsækken – så du siger bare til.

Pris: Det koster montering af lamper

Hvad koster det at få monteret en lampe?

Prisen afhænger udelukkende af hvor lang tid, det kommer til at tage. Typisk går der mest tid med at finde ud af hvordan lampen skal hænge. Hvor højt over spisebordet skal lampen fx være? Og skal ledningen føres et stykke over loftet fra lampeudtaget for at nå den rette placering? Når disse ting er afgjort går det relativt hurtigt.

Hos Better Call Bob arbejder vi med faste timepriser – 559 kr. i timen inkl. moms. Hertil kommer der et opstartsgebyr på 399 kr., som dækker over transport og evt. skruer, kroge og andet, vi anvender i arbejdet. På en time kan vi som regel godt nå at hænge flere lamper op, eller hjælpe dig med andet arbejde, du også skal have foretaget.

Kontakt os og få en grøn handyman forbi i dag!

Skal vores handyman komme forbi dig? Så tøv ikke med at række ud til os. Udfyld formularen herunder, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Og hvis du har spørgsmål er du selvfølgelig også velkommen til at gribe telefonen, og give os et kald på 60 70 59 39.

Vi glæder os til at hjælpe dig!

Opgaven

Dine informationer

Brug for hjælp? Så er du velkommen til at ringe os op på tlf.: 60 70 59 39, eller ræk ud på hej@bettercallbob.dk.